Lezen - Zij Lacht
4705
page-template,page-template-full-width,page-template-full-width-php,page,page-id-4705,page-child,parent-pageid-4628,eltd-core-1.0,audrey child fix-versie-child-ver-1.0.1,audrey-ver-1.0,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-default-style,eltd-fade-push-text-right,eltd-header-centered,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,eltd-dark-header,eltd-fullscreen-search eltd-search-fade,eltd-side-menu-slide-from-right,eltd-woocommerce-columns-4,eltd-woo-small-space,eltd-woo-single-thumb-below-image,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Bevrijdende liefde

Bevrijdende Liefde is gebaseerd op het Bijbelse verhaal van de profeet Hosea en Francine Rivers heeft dit verhaal prachtig vertaald naar een verhaal dat plaatsvindt in Californië rond 1850. Angel is als jong meisje verkocht en misbruikt. Ze leeft als prostituee in het stadje Pair-A-Dice en haar leven is vol met haat tegen de mannen die haar hebben misbruikt. Dan ontmoet zij Michael Hosea, een man die God wil gehoorzamen en bij alles zoekt naar Zijn wil. Hij hoort duidelijk van God dat hij met Angel moet trouwen en gehoorzaamt onmiddellijk. Het is een verhaal over onvoorwaardelijke Liefde, de heiligheid van een huwelijk en het begrijpen dat we geen twee goden tegelijk kunnen dienen. Het is een boek dat laat zien dat de liefde van Jezus Christus verandert en het staat vol met Bijbelse waarheden.

De uitgebreidere boekreview die we eerder schreven, vind je hier

Bestel via Bol.com

Jesusfeminist

Sarah schetst in haar boek Jesusfeminist een heel duidelijk beeld van hoe de samenleving eruit zag in de tijd dat Jezus leefde. En dan met name: hoe Jezus destijds omging met vrouwen. Jezus’ omgang met vrouwen was revolutionair. Als je dit boek leest, zal je versteld staan van de vele eye-openers die Bessey schetst. Je zult de Bijbel niet meer hetzelfde kunnen lezen nadat je zo’n duidelijk inzicht hebt gekregen van hoe de samenleving er eigenlijk uit zag toen Jezus leefde. Je zult stukken in het boek willen onderstrepen en je zult af en toe een traantje weg moeten pinken (ik in ieder geval wel). Het boek is Engels, maar Sarah schrijft makkelijk waardoor het boek goed te begrijpen is – ook als je niet zo vaak Engelse boeken leest. Ik heb dit boek in één ruk uitgelezen en zou het nu direct nog een keer kunnen lezen.

Op 13 november vind je op een uitgebreidere review over dit boek op zijlacht.nl!

Bestel via Bol.com